Gay Pride

Dit jaar ben ik weer niet van de partij. Ik houd van feestjes. Tenminste, dat is het beeld dat ik van mezelf heb. Met wie ik nu ben, klopt het allang niet meer. Eigenlijk was ik nooit zo’n feestbeest. Ik hield alleen erg van dansen, dus ging ik vroeger elk weekend uit. Soms danste ik uren achter elkaar en nam twee drankjes op een avond.
Nu ga ik al jaren niet meer uit. Ik ben verworden tot een huismus. Een vrouw die naar de televisie kijkt. En dat ook nog leuk vindt.

Ik hou niet van mensenmassa’s. Ik raak er niet van in paniek of zoiets. Om in een menigte te worden voortbewogen zonder te kunnen kijken vanwege mijn geringe lengte, vind ik gewoon niet prettig. Daarnaast houd ik niet van dronken mensen om mij heen. Ik vind het prima om ze van een afstandje te beschouwen. Soms moet ik erom lachen en soms erger ik me. Ik kan er voor kiezen om niet meer te kijken als ik er genoeg van heb. En soms levert het me een leuk stukje tekst op.

Gelukkig zijn anderen anders. Zij storten zich prachtig uitgedost in het feestgedruis. Mijn dank daarvoor, want vandaag gaat deze saaie huismus de Gay Pride in Amsterdam weer heerlijk vanaf mijn bank bekijken. Met roze sokken aan, dat dan weer wel.

image

De sokken zijn van Created by Earth.

Advertenties

Een reactie op “Gay Pride

  1. Ximaar augustus 2, 2015 / 9:22 am

    Ik ben nooit en Amsterdamganger geweest. Vind het er hoedanook te druk en veel mensen raken daardoor opgefokt. Een gaypride (of straightpride) trekt me niet. Ik zie het wel hier in Alkmaar, maar dat komt omdat ik graag een rondje door de stad loop waarbij de Stadswal een van m’n favorieten is. Gisteravond wel erg vermaakt bij Yentl en de Boer op het Canadaplein. Altijd leuk om te zien hoe dergelijke optreders van slag raken als het carillon van de Grote kerk opeens en onbedoeld de aandacht trekt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s