Zwanger voor vijftig euro

Rustig wandelend met haar hondje loopt ze door de winkelstraat. Haar hondje stopt, omdat hij moet poepen. Ze wacht gelaten tot de hond klaar is en graait in haar tas om een zakje te pakken. Net op het moment dat ze naar de grond wil, wordt ze overvallen door een groepje jongeren. Twee jongens gewapend met camera, een geluidsman en een meisje dat met vijftig euro wappert, springen op haar af. Ze staan met z’n vieren in een half rondje om haar heen.

Ze kan geen kant meer op, behalve achteruit. Er staan nog wat mensen bij. Onduidelijk is of zij bij de cameraploeg horen. “U kunt vijftig euro winnen, wilt u dat?” Een beetje argwanend kijkt de mevrouw het vrolijk lachende meisje aan. Ze laat zich langzaam naar de grond zakken en pakt met het zakje het drolletje van de grond. Daarna antwoord ze:”Dat ligt eraan hoe”.

“Ok, u wilt dus wel vijftig euro verdienen. Ik ga u een paar vragen stellen. Misschien niet helemaal netjes om te vragen, maar ik vraag het toch: Hoe oud bent u?”
“Ehm, vierenzestig” antwoordt de dame.
“Heeft u een relatie?”
“Ja.”
“Hoe oud was u ook alweer?”
“Vierenzestig.”
“Oh, dat is een beetje tricky, ik weet niet of het dan wel kan.” De presentatrice kijkt naar de cameraploeg. Er wordt geknikt. “O.k. dat kan wel. Dan gaan we het gewoon doen. Mevrouw, u krijgt van mij vijftig euro als u naar uw partner belt, zegt dat u zwanger bent en als hij u dan gelooft, krijgt u vijftig euro van ons.”
image

Hier gaan mijn haren van overeind staan. Hier staat een mevrouw van vierenzestig met in haar handen een tas, een hond en een zakje poep. Mevrouw kan geen kinderen meer krijgen. Misschien kon ze wel nooit kinderen krijgen en is dat het grootste verdriet van haar leven. Heeft de jolige cameraploeg daar wel eens over nagedacht? Hoe pijnlijk zou het dan zijn om haar nu te vragen om mede te delen: “Ik ben zwanger”? En dan nog iets. Heeft het cameraploegje in de gaten dat ze er meteen vanuit gaan dat zij een relatie met een man heeft?
Natuurlijk kan de vrouw weigeren mee te doen. Zou ze er ook aan denken te zeggen dat ze het niet mogen uitzenden of is ze te verbijsterd om dat te bedenken?

Ik loop verder en fantaseer over wie ze nog meer gaan vragen dit te doen. Een meisje van zestien of een jonge man…

Een paar weken geleden liepen ze ook al rond. Met een kunstgebit en de vraag of je het voor vijftig euro in je mond wilde doen. Het is een nieuw soort “over de rooie”.
De grappen net zo goedkoop, het te winnen bedrag een stuk minder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s