Opgemaakt staat netjes

Boven aan de roltrap heeft ze haar plek op het perron ingenomen. De trein heeft vijf minuten vertraging, dus er is even tijd om iets nuttigs te doen. Ze pakt een leverkleurige etui en rommelt erin. Dan heeft ze een doosje in de hand met de etui en een mascara.

Ze klapt het doosje open; het blijkt een spiegeltje. Met etui, spiegel en mascara in de linker- haalt ze het borsteltje uit de huls met haar rechterhand.
Uiterst geconcentreerd begint zij haar wimpers van zwart te voorzien. Ze is hier zo lang mee bezig, dat het lijkt alsof ze haar voor haar verft. Als laatste haar ooghoek bij de neus. Dat krijgt om een of andere reden extra aandacht.
Als het ene oog klaar is, is het andere oog aan de beurt. Ook die krijgt een minutenlange verfbeurt.
Dan wordt de mascara weer opgeborgen en zijn de wenkbrauwen aan de beurt.

Ze leunt nog steeds tegen het hek dat daar vanwege werkzaamheden is geplaatst. De mascara verdwijnt in het etuitje en een ander borsteltje komt te voorschijn. Elk haartje van beide wenkbrauwen wordt in goede richting geborsteld. image

Als ze het borsteltje wil opbergen en tegelijk haar spiegeltje inklapt, komt de trein eraan. Deze vrouw is een kunstenares qua fijne motoriek.

Dan rent er iemand de roltrap op die bang is dat ‘ie de vertraagde trein niet gaat halen met in zijn kielzog een paar vrienden. Hij kan bovenaan niet goed remmen en tikt met zijn elleboog de vrouw aan, die zich net losgemaakt heeft van het hek. Haar etui valt, evenals haar spiegeltje. De inhoud ligt nu verspreid over het perron. “Hé, kun je niet uit je doppen kijken?!” De jongen hoort het niet eens.
Nu moet zij een keuze maken. Of ze redt haar spullen óf ze haalt haar trein. Ze bukt in een reflex om de spullen op te ruimen. Dan komen de vrienden aangestampt. Als een stel blinde paarden stampen ze over haar spullen.
Het spiegeltje ligt in splinters tussen de kapotte make-up spullen.

Even voelt ze zich schuldig over het achterlaten van de troep op het perron. Ze stapt met ongestifte lippen, maar met een natuurlijke blos op haar wangen, de trein in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s