Een nieuwe dag

Ik maak mijn ontbijt en denk: “Stel dat ik vandaag verongeluk…” Meestal vertrouw ik erop dat de dingen goed gaan en ook nu zal ik er niet te lang bij stil staan, maar toch voelt het even niet goed. Waarom? Geen idee. Het is niet te beredeneren.
Het kan niet vandaag, want er zijn nog losse eindjes. De liefde voor een paar mensen in het bijzonder en voor de wereld in het algemeen. Mijn kinderen, die hebben mij nog nodig. Als boksbal (figuurlijk), als knuffelbeer en als raadgever.
Ik ben niet bang dat in een heftige aanslag terecht kom. Ik ben meer bang dat er iets heel stoms gebeurt. Ik zet mijn voet niet helemaal goed op een traptrede en verstap me. Daardoor kom ik ongelukkig ten val met mijn hoofd tegen een prullenbak die aan de muur hangt. Zoiets.

Tijdens het eten schud ik de gedachten van me af. Dit is geen voorgevoel. Mijn fantasie gaat weer eens met me op de loop.
Maar als het wel… Onzin, naar je werk, hup! Na de koffie poets ik mijn tanden. Ik kijk in de spiegel en zie dat mijn haar niet goed zit. Niets nieuw onder de zon. Een dag als alle anderen.

Ik kus degene die ik in mijn warme bed achterliet gedag en ik hoor een stemmetje van onder de dekens: “Je komt toch wel terug vanmiddag?”

Advertenties

2 reacties op ‘Een nieuwe dag’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s