Blind date

Vanavond heeft ze haar blind date. Dan moet ze er op en top uitzien. Haar profielfoto op de datingsite dateert alweer van wat jaartjes geleden en ze kan niet riskeren dat haar date bij de eerste aanblik al afknapt. Op facebook komt een advertentie voorbij over slakkenslijm. Het schijnt dat de slijm alles weer strak trekt wat rimpelig is. Ze twijfelt of ze een potje van het spul zal gaan kopen. Dan bedenkt ze zich dat er in haar tuin genoeg van deze ongenode gasten zitten. Die hebben geen huisjes, zoals die op de foto, maar een slak is een slak.

Ze gaat naar de tuin. Het lijkt alsof ze zich verstopt hebben, want het is even zoeken voor ze er een paar vindt. Gewapend met een lepel en een emmertje van haar kleindochter struint ze de hele tuin af. Ze vindt er zeventien. Er zitten een paar vette bij. Hoe nu verder?
In de advertentie stond dat mensen die slakken over het gezicht lieten kruipen. Dat lijkt haar niet zo’n geweldig idee. Dan moet je je ogen dicht houden en die slakken kunnen dan overal heen kruipen zonder dat je het weet. Ze belt een vriend en vraagt hoe je het slijm zou kunnen verzamelen. Er is niet veel tijd meer. De vriend valt bijna om van het lachen. Hij zegt haar dat slakken ook erg gezond zijn om te eten. Ze voelt zich niet serieus genomen en hangt snel op.

De tijd dringt. Ze moet nu iets bedenken. De hele slak. Dat is het! Ze pakt de blender en gooit de slakken erin. Ze slikt. Dit wordt gruwelijk, maar het is voor een goed doel. Ze wendt zich af, klikt op de knop en doet dan snel haar oren dicht. Ze mag niet kijken of luisteren naar het vermorzelen van de slakken. Ze denkt wel stiekem dat wanneer dit goed werkt, haar vieze slijmerige vrienden nog wel mogen blijven komen in de tuin.

Na een minuut durft ze weer te kijken. Het is een grijsbruine nattige drab, minder slijmerig dan ze had gedacht. Ze gooit het over in een bakje. Met haar vingers brengt ze het vocht aan op haar gezicht terwijl ze op de bank ligt. Ze heeft uit voorzorg een sjaal gepakt en die om haar gezicht gebonden, zodat de nattigheid niet in haar haren loopt. Het voelt een beetje raar. Na tien minuten haalt ze het goedje met een washandje van haar gezicht. Op het washandje zit een klein zwart bolletje en ze stelt zich voor dat het een slakkenoogje is dat haar boos aankijkt. Snel spoelt ze de boel weg. Ook wat er nog in het bakje zat.

Ze kijkt nieuwsgierig in de spiegel. Haar gezicht ziet eruit als vlak daarvoor. Ze ziet weinig verschil. Nou ja, ik heb het geprobeerd. Ze kleedt zich aan en vertrekt naar het restaurant van de blind date. Ze voelt zich warm en is opgewonden. Aangekomen weet ze niet of ze buiten of binnen moet wachten. Ze gaat naar binnen. Misschien is haar date er al. Ze noemt de naam van de reservering aan de serveerster. Die brengt haar naar een leeg tafeltje. Op het bord met het dagmenu staat: “Escargots in knoflookboter” als voorgerecht. Ze denkt aan de slakken. Ze voelt zich nog warmer worden dan daarnet. Ze gaat even naar het toilet. Daar is een vreemd uitziende vrouw, die haar bekend voorkomt. Haar hoofd is knalrood, alsof ze de hele dag in de zon gezeten heeft. Dan ziet ze dat het de spiegel is. Dit is te erg!

Als ze het toilet uitkomt, ziet ze dat haar tafeltje nu bezet is. Wow, een schoonheid. Ze twijfelt geen seconde en loopt als een hazewind langs het tafeltje naar buiten. Ze snuift de frisse lucht op en verdwijnt met haar hoofd beschaamd naar beneden gericht. Ze schaamt zich zo dat ze niet eens een bericht durft te sturen en haalt haar profiel onmiddellijk van de datingsite. De eerstkomende dagen zal zij zich nergens vertonen.

Nooit zal zij meer een slak aanraken.

 

Foto: Pip Beumer

Advertenties

5 reacties op ‘Blind date

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s