Alweer een jaar voorbij

De aanloop naar de laatste dag van het jaar. Een jaar van afscheid nemen, hernieuwde kennismakingen met oude vrienden, ontdekken en benutten van talenten, saaiheid, roering, schaamte, trots, verdriet en blijdschap. Kortom dit jaar had weer alles voor mij in petto.

Een jaar van rustig blijven als het moeilijk werd en steun ontvangen van mensen waarvan je het niet verwachtte. Een jaar van erkenning voor dingen die je goed doet. Het jaar van “geen vakantie” en zorg voor zieke mensen en dieren.
Een jaar van beseffen dat je het leven neemt zoals het komt. En dat dat goed is. Geen grote doelen, maar wel stappen op weg naar de toekomst. Waar die weg ook naar toe mag lopen.

Ik zal me in 2016 weer laten verrassen, in de wetenschap dat er altijd beweging zal zijn, niets hetzelfde blijft. Ik zal huilen of boos zijn bij verdriet, als het niet meezit of wanneer de wereld me overweldigt. Maar vooral zal ik genieten van alle kleine en mooie momenten, die ons gegeven worden.

image

Dat het nieuwe jaar een jaar mag zijn met veel genietmomenten en waar nodig buigzaamheid voor het meebewegen. Dat wens ik iedereen toe.

Advertenties

3 reacties op ‘Alweer een jaar voorbij

  1. Andrea Pronk-De Palm december 29, 2015 / 10:16 pm

    Mooi gesproken Esther! Ik wens je voor 2016 vooral veel inspiratie en hoop weer van je blogposts te mogen genieten! Alle goeds XXX

    Like

  2. Mies Huibers december 29, 2015 / 10:32 pm

    Op naar een mooi nieuw schrijfjaar voor je. Ik blijf je met het grootst mogelijke plezier volgen. Ik proost er alvast op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s