Crackers met pizzageur

De vakantie zit erop, dus sta ik weer op het station. Als ik de trein instap, besluit ik om op een plek in het halletje plaats te nemen. Tegen de tijd dat ik wil gaan zitten, is het al behoorlijk vol. Ik ga naast een man zitten die zijn tas stevig tegen zijn buik aangeklemd houdt. Ik vraag me af wat daar voor belangrijks inzit. 

Nadat de trein weer rijdt, hoor ik geknisper en begint meneer te eten. Hard krakend naast mijn oor. De bovenkant van zijn tas is open en hij houdt het zakje er zo in dat alleen de bovenkant uitsteekt en elke keer als hij er iets uit haalt, doet hij de zijkanten weer tegen elkaar. Alsof hij stiekem zit te snoepen. Het krakende zakje en zijn malende kaken, die crackers chips met pizzageur  eten, irriteren me, maar ik zeg tegen mezelf dat ik me niet moet aanstellen. Ieder zijn ontbijt. Het zakje gaat een stuk of zes keer open. 

Gelukkig stopt hij het weer weg. Nu kan ik ontspannen zitten. Dan pakt hij zijn telefoon. ‘Geert, met Hans. Ik ben later… Hè?… Vanwege eh, opstoppingen.’ Deze trein rijdt gewoon op tijd, maar misschien heeft hij eerder opstoppingen gehad. ‘Laat die man toch’ denk ik bij mezelf, ‘wat maakt het uit als hij liegt.’

Hij stopt zijn telefoon weg en pakt een krantje. Terwijl hij de krant onhandig boven zijn tas vasthoudt, begint hij zijn tanden met smakkende geluiden schoon te maken. 

Ik heb het al vijf minuten volgehouden. Mijn medereizigers kijken mij verbaasd aan als ik opsta, aangezien we niet bij een station zijn. Ik loop naar een betere plek en schrijf dit stukje. Zo’n eerste werkdag moet wel een beetje fijn beginnen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s