Vreemde vogels

Hij gaat voor me uit en strijkt neer op een van de toegangspoortjes. Hij kijkt een achterom en laat zien dat je zonder OV-chipkaart best het station in mag gaan.

Er is een vaste groep die hier elke dag de sporen en de perrons afstruint om zich te goed te doen aan wat wij, vreemde vogels, voor ze achterlaten. Dat is nogal wat. Het perron wordt dagelijks schoongeveegd, dus daar valt het mee, op de vroege ochtend. Maar als je tussen de sporen kijkt, zie je dat we een vies volkje zijn. Papier, plastic flesjes en papieren koffiebekertjes springen het meest in het oog. Welke mensen gooien hun afval op straat? Misschien dat er bij mij ooit wel eens een papierje wegwaait, maar dat is dan eerder een papiertje waarop ik een belangrijk telefoonnummer heb genoteerd, dan een broodzak. Mijn afval gaat in een afvalbak of mee naar huis. Ik weet zeker dat mijn familie, vrienden en kinderen dat precies zo doen.
Zijn het ontevreden mensen, die daarmee willen zeggen: ‘Het is toch al een rotzooi, mijn troep kan daar nog wel bij’ of ‘moeten ze maar meer prullenbakken maken’?
Zoals het meisje dat gisteren, bij gebrek aan zitplaatsen in de coupé, op de trap van de trein zat. Ze at een appeltje. Toen ze was uitgestapt, zag ik dat ze een halve appel op de trap had laten liggen. Per ongeluk? Ik betwijfel het. Misschien had ze een goede reden om de appel achter te laten. Het is natuurlijk niet zo’n fraai gezicht als je in je strakke jeans, op hoge hakken en met perfect gelakte nagels je date tegemoet loopt, met in je ene hand een Louis Vuitton tasje en in je andere hand een afgekloven appel. En dat je dan samen een afvalbak moet zoeken.

Hoewel appels op het spoor niet zo erg zouden zijn. Voor stationsvogels een stuk smakelijker en minder dodelijk dan kauwgom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s