Working girl

Al dertig jaar in het vak bedenkt ze, terwijl ze in haar gele minirok en kort leren jasje in de stationshal staat. Ze zoekt tevergeefs sigaretten in haar tas, want ze weet dat ze die in de opvang in de huiskamer heeft laten liggen. Dan ben je ze kwijt. Dat weet iedereen. Niemand zal haar feliciteren vandaag. In de reflectie van het raam van de hal ziet zij zichzelf. Ze heeft een paar pillen geslikt tegen de pijn in haar lijf en twijfelt over wat ze zal doen. De meeste mannen kijken niet meer. Ze kijken soms wel, maar niet meer zoals vroeger. 

Als ze naar haar benen kijkt ziet ze dat haar panty kapot is. Helaas kan ze nu geen nieuwe kopen. Ze heeft niet eens geld voor een kop koffie. Een eindje verder zit Stanley. Hij zit weggekropen in zijn capuchon en houdt haar in de gaten. Ze weet dat ze hem straks nodig heeft en hij weet het. Hij wacht af. Eerst moet zij geld verdienen om zijn dope te betalen. Hier en daar lopen handhavers. Straks als ze met meer zijn zullen ze weggestuurd worden. Geen vaste warme plek voor haar. Geen familie, geen echte vrienden, alleen ratten.

Uit haar tas pakt ze een spiegeltje. Ze werkt de make-up een beetje bij. Ze ziet een mager oud gezicht en probeert er niet op te letten. Er zijn nog altijd mannen die het wel doen als de prijs niet te hoog is. Ze is zesenveertig en zit dertig jaar in het vak.

Misschien neemt ze vandaag de trein. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s